Barn; kjærlighet, tillitt og behov.

Jeg sitter barnevakt for mitt søskenbarns to år gamle sønn, som er en herlig gutt. Er kanskje ikke mange som vil tro det, men jeg elsker å sitte barnevakt! Ja, det er litt skummelt når barnet gråter for at mor eller far drar, men med en gang man er alene med barnet, og barnet aksepterer at det er sånn det blir den kvelden, når man blir venn med barnet og får det til å le og kanskje tilogmed koser litt, det er en deilig følelse, og da vet man at man gjør noe riktig. Jeg er utrolig glad i barn, og det å knytte bånd med barn er noe fantastisk! Jeg elsker å se ting fra barnets side, legge meg ned på gulvet og leke med dem, være et barn rett og slett.

Jeg hadde nettopp blåst på guttens kne fordi han snublet og slo seg, da jeg selv slo kneet i et bord. Da så han litt forskrekket på meg og sa «båse?» Lille barnet spurte meg om han skulle blåse på kneet mitt! Jeg måtte le litt inni meg og lot ham «båse» på kneet mitt, så lekte vi videre.

Og utrolig nok, så føler jeg meg bedre enn jeg har gjort på lenge! Da jeg la ham i sengen sin og sa god natt, så satt jeg et halvt minutt og bare strøk ham på hodet, og han sovnet med en gang. Det føltes som en tillitsbekreftelse. Han sovnet der, han stoler på at han er trygg med meg. Noen trenger meg, og det føles godt. Føles godt å vite at det ikke bare er jeg som trenger noen. Det er kanskje en grunn til at soveromsdøren min står på gløtt når jeg er hjemme hos mamma. Det er rett og slett fordi jeg har behov for å høre at de fremdeles er der når jeg sovner, og jeg hører at de er der når jeg våkner. Jeg er bare et barn selv når jeg er hjemme, og det er godt å vite at jeg har lov til å være det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s