Hvorfor er vi mennesker flokkdyr?

Hvorfor er vi avhengig av nærhet og kjærlighet?

Jeg vet at jeg aldri ville greid meg uten, men hvorfor er det sånn? Finnes det i det hele tatt skapninger som ikke er flokkdyr? Jeg kan ikke komme på noen. kan hende jeg er for trøtt til å komme på noen. Men jeg tenker. Jeg tenker på hvor merkelig det er at jeg tenker på sånt. Og jeg tenker på hvor teit jeg er som tenker at det er teit at jeg tenker sånn =P Men jeg bare er sånn, jeg tenker på rare ting. Og for tiden opptar dette spørsmålet meg veldig mye. Hvorfor mennesker er flokkdyr. Ja hvorfor?

Jeg har ikke noe svar. Har du?

4 kommentarer om “Hvorfor er vi mennesker flokkdyr?

 1. Susanne Husjord

  E sånn vi e laga, rett og slett ^^
  Hadde jo vært trist å bare ha lyst å vær aleina og sånn….

 2. BG

  Det er ikke rart å tenke sånn! Du er bare filosofisk 🙂
  Alle kommer opp i vanskelige situasjoner hvor man trenger hjelp fra andre! Og når man får hjelp føler man seg igjen ansvarlig for å hjelpe videre 🙂 Og vi trenger å bli elsket for å føle at vi faktisk har en grunn for å være her, en grunn for å oppleve det som er vanskelig og fremdeles fortsette å kjempe 🙂 Dette er en skremmende verden og man vil alltid komme over ukjennte ting som er skremmende, da trenger vi noen soms ier at dette går bra og kanskje har noen flere svar 🙂 For trygghet da!
  Og jeg er så glad for at vi kan prate sammen om sånne litt rare temaer som mange ikke engang gidder å ta opp 🙂

 3. kurtmunkli

  Jeg tror meningen med livet er summen av familie og sosiale relasjoner. Jeg tror vi mennesker er helt avhengig av at ting gir mening for at vi skal overleve mentalt… Det er min teori;)

 4. Men folkens, hva om vi var født til å faktisk leve alene? Hva om vi ikke visste om noe annet enn ensomhet, hadde vi ikke vært fornøyd med det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s