Barns begeistring gir en god følelse.

Vi hadde planlagt en eventyrstund for barn på biblioteket jeg jobber. Jeg hadde forberedt meg i noen dager, og bestemte meg for å gjennomføre, på tross av vond hals og dårlig stemmekvalitet.

Jeg angrer ikke et sekund. Det var lite oppmøte, bare et foreldrepar og deres to barn; En gutt på seks og en jente på fire. Jeg ville jo stille opp selv om det ikke var flere, og leste et lite eventyr for dem. Gatemusikantene fra Bremen, som var mitt yndlingseventyr da jeg var yngre. Jeg lagde til litt stemmer på karakterene og fikk barna til å le. Det hele gikk veldig greit etter min mening, og da jeg så opp fra boka etter å ha sagt «snipp snapp snute», så satt begge to med store øyne og så på meg. Gutten utbrøt så: «Åå, kan du ikke gjøre eventyret litt lenger, du var så flink til å lese!» Og jenta tilføyde «også er du så pen når du leser!» Den lille bemerkningen til gutten fikk meg til å smile, og jentas bemerkning fikk meg til å le. De hadde altså sittet der helt stille, paralysert av eventyret, og lagt merke til de små detaljene jeg selv ikke tankte så hardt over. Jeg falt litt pladask for disse ungene, og ble sittende med dem for å se på bildene i boka og snakke litt om de fire kameratene som så gjerne ville bli bymusikanter.

Resten av dagen gikk jeg rundt å smilte og sang, følte meg litt som et barn selv.  Plutselig var alt rundt meg så vakkert, til og med regnet som falt ute. Hadde plutselig lyst til å klemme alle mine kollegaer. Satt ved skrivebordet og drodlet en sol som en av dem fikk, vet ikke helt hvorfor nå, men hun trengte kanskje en sol fra et simpelt lite barn? =P

Dro på kurs med fremdeles like godt humør, og føler fremdeles gleden boble i meg, nesten som en forelskelse, bare ikke like usikkert. Kanskje jeg bare er forelsket i den sorgløse tilværelsen til et barn? Et barn som tør å fortelle en fremmed «dame» at hun er pen? Jeg føler meg fri og lykkelig, rett og slett. Og det føles GODT!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s