Søvnløs, arbeidsløs og hjelpeløs… Listen er endeløs…

Hvem sitter våken klokka ett om natta midt i uka?
Ja, Riktig, Nanne…

Det skjer noe rart med døgnrytmen og sovemønsteret mitt av og til. Jeg er totalt B-menneske.. Er gjerne våken hele natta, og sover gjerne hele dagen. Jeg kan gjøre hva jeg vil om natta; ingen andre er våkne til å dømme meg.

Det betyr dessverre ikke at jeg liker å ha det sånn. For noen år siden? Ja, for noen år siden elsket jeg å sitte våken; midt på natta, i mitt eget selskap.  Jeg kunne se en hel sesong av en god serie eller chatte med totalt fremmede mennesker. Jeg kunne leve et helt annet liv på natten enn det jeg levde om dagen.

Nå? Nå blir jeg sur og gretten og frustrert om jeg ikke får sove. Det er fjerde kvelden på rad hvor jeg har lagt meg i senga, men har bare blitt liggende der å stirre ut i mørket.

Første kvelden sto jeg opp igjen etter en stund, og gikk en tur. Ja, midt på natta. Klokka ble halv tre før jeg sovna.

Andre kvelden gjorde jeg den tabben å spise mat. Hvem blir ikke trøtt av å være mett? Nattmat er ikke sunt, men jeg klarte rett og slett ikke å komme på noe annet som kunne hjelpe. Klokka ble to før jeg sovna.

Tredje natta, i går, Så hadde jeg egentlig planlagt å gå en tur litt tidligere for å prøve å bli litt trøtt. Klokka ble over tre før jeg sovna.

Jeg gjesper, men hverken hodet eller kroppen vil gi slipp. Jeg stresser for ett eller annet, men jeg vet ikke hva.

Som om jeg ikke har vært ille nok sliten i det siste? Jeg er på’an med jobbsøking og leter etter et nytt sted å bo. Jeg skal ikke fortsette å studere språk. Studietiden min på Høgskolen i Vestfold er over.

Jeg ser alle rundt meg fortsette i sine vante rutiner med skole og jobb. Mitt liv har stoppet opp, og jeg er i en søvnløs, endeløs loop.

Jeg står opp på morran, ser etter nye jobber på nett, ser etter hybler og leiligheter. Har utvidet horisonten min til hele Oslofjorden. Drammen, Ski, Tønsberg, Moss, Horten, Fredrikstad, over alt. Jeg kan ikke være kresen nå. Jeg søker på alle jobber. Fra å sitte i kassa på rema i Ski til barnehageassistent i Moss.

Har fått ny fastlege som mener at jeg kanskje ikke har ME, og kommer med dårlig skjulte hint om Fibromyalgi. Så jeg er på’an med ny utredning; som innebærer hundrevis av blodprøver, utallige legebesøk og usikkerhet.

«Å så flink du er!»

«Stå på!»

«Er stolt av deg, dette klarer du!»

Dette er bare noen av kommentarene jeg får.

Men for å være ærlig, så føler jeg meg ikke så flink. Jeg har vært så ufattelig lite framsynt, har rett og slett ikke vært flink til å planlegge. Jeg har havnet i DEN smørja, arbeidsledig, skjødesløs, idiot.

Og nå er jeg søvnløs

Yay me! Hurra for Nanne!
Den lille idioten med ME eller hva det nå er, som bare ikke klarer å få livet til å gå som normalt..!

Så mye sinne, Så mye usikkerhet, Så mye av det jeg ikke trenger…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s