Følelseskaos

Av og til er det vanskelig å skille på følelser.

Sinne, skuffelse, anger, glede, og alt det andre. Noen ganger vet man ikke hva man skal føle en gang.

Det er ikke alltid like lett å stole på selv heller, når man ikke greier å skille den ene følelsen fra den andre, eller ikke vet hva man skal føle.

Skulle jeg ønske jeg hadde noen som satt på skuldra mi, noen som kunne fortelle meg det jeg selv ikke ser, hører eller føler.

Noen ganger kan man like en idé om noe, og tro man føler det en burde føle. Det er vel da man lyver så man tror på det selv?

Anger er en følelse jeg faktisk kan skille fra de andre, lett. Men ofte er det for sent å angre, fordi skaden allerede er gjort.

Skaden er allerede gjort. Løgn ble til sannhet som ble til løgn igjen, og jeg brukte for lang tid på å se det, skjønne det.

Jeg har ødelagt noe vakkert. Jeg trodde det var vakkert, overbeviste meg selv om at det var vakkert, trodde på det, fulgte det. Jeg rakk til og med å se at det vakre ikke var vakkert lenger, at det aldri hadde vært vakkert, men kunne ikke innse det.

Jeg falt for en idè.

Et ønske ble til en idé om noe vakkert. Ja. Dere ser poenget, håper jeg.

Nå står jeg i en situasjon, som ingen ønsker å stå i. Og jeg vet ikke hva neste steg er. Jeg risikerer å gjøre enda mer skade.

Skulle ønske jeg kunne love meg selv å aldri gjøre det igjen, men det vet jeg ikke om jeg tør. Hvorfor er jeg ikke mer observant på mine egne følelsesmessige svingninger og løgner for meg selv?

Jeg ser meg nødt til å gå inn i meg selv, finne ut av rotet mitt før jeg stoler på meg selv igjen. Enkelt og greit. Men samtidig så vanskelig. Hva er løsningen?

Hva gjør jeg nå? Vi får se. Jeg må lære meg å tolke mine egne følelser. Dette blir en interessant reise..

3 kommentarer om “Følelseskaos

 1. Tanketrollet

  Jeg fant denne og sitter her og kjenner smilekrusninger. Sinne kan være at du er lei deg, og skuffelse kommer av forventninger som brast. Å bli kjent med følelsene våre er en fin og noen ganger humpete vei å gå- men jeg tror det er veien framover. Å benekte følelser gjør oss så slitne. Du vet det uttrykket » å bite tennene sammen «- det er ikke bra. Er jeg litt gråtonet en dag så har jeg sluttet å ignorere gråtonen ved å smøre gladgult på den. Jeg har en gråtonet dag istedet- det er sunnere enn 5 om dagen tror jeg – om du ikke trenger det da 🙂 Kanskje har du en liten en på skulderen – som du ikke lytter til ? Jeg har iallefall det- tidvis overdøving er en øvelse jeg har øvd mye på- det hjelper ikke 🙂 Å be om og få det vi slettes ikke ønsker oss er helt vanlig. Fro vi er så mange som egentlig ikke ønsker å bli kjent med oss selv. Det er mange som liker bedre å bli kjent med andre. Morsom tekst om viktigheter 🙂 Ikke tolke først- kanskje observere først ?

  1. Når jeg leser denne teksten på nytt nå, etter å ha lest kommentaren din, så får jeg nytt perspektiv! 🙂
   Er så flott når leserne mine ser ting i tekstene mine, som jeg selv ikke legger merke til, eller bare ikke tenker over 🙂

   Observere først! 😀

   Takk 😀

   1. Tanketrollet

    Så fint at jeg så og delte noe du kan bruke 🙂 Selv takk 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s