Mimre.

Jeg sitter og leser gamle innlegg og kommentarer. Kommentarer som den dag i dag kan provosere meg, men som jeg likevel forstår.

For litt over et år siden startet jeg ufrivillig en «diskusjon». Om det kristne samfunnet jeg vokste opp i. Når jeg i dag leser disse innleggene og kommentarene, dukker gamle følelser opp igjen. Men i dag er jeg eldre, kanskje ikke mye eldre, men jeg er klokere. Noen av spørsmålene i kommentarene var vanskelige å svare på, og er det fortsatt i dag.

Jeg har alltid fryktet ensomhet. Jeg har alltid vært redd for ikke å få venner. Da jeg skrev disse innleggene følte jeg meg avvist, og var i en svært sårbar situasjon. Jeg angrer ikke på at jeg skrev og publiserte dem, det var viktig lærdom som jeg aldri vil glemme.

I ettertid har jeg hatt mange samtaler med Siri, forfatter av http://veimat.bloggnorge.com/ , samtaler som har vært både dype og skremmende. Jeg har bodd sammen med to læstadianske jenter i nesten ett år, et lykkelig år. Sui, min søsters svigersøster, og Maggy, Sui’s søskenbarn, har vært mine fantastiske samboere, som på tross av alt har tålt å bo sammen med meg 😉

Disse tre menneskene, Siri, Sui og Maggy, er mennesker jeg ønsker å takke i dette innlegget. Siri, for å ha hjulpet meg til å få mer innsikt i mitt eget hode, og lært meg at jeg er god nok som jeg er, og at jeg er et bra menneske, tro eller ikke tro. Sui og Maggy for å ha vært mine «buffere» inn i miljøet. Dere var min trygge havn når jeg igjen satte en halv fot innenfor, noen jeg kunne snu meg til om usikkerheten og redselen tok overhånd. Kanskje dere ikke har vært klar over det, for jeg har vel ikke snakket mye om det. Det siste året har jeg igjen følt meg velkommen, og jeg har igjen hatt ekte glede av å være sammen med ungdommene innenfor. Takk ❤

Og når sant skal sies, for egentlig å kunne forstå hele sammenhengen, og forstå meg og min bakgrunn for å skrive disse to innleggene som skapte blest, må man vel ha lest alt jeg har skrevet. Men for interesserte, her er lenker til innleggene:

https://mittlivietspeil.wordpress.com/2012/04/27/om-a-lete-pa-feil-sted/

https://mittlivietspeil.wordpress.com/2012/04/29/avvisningens-kraft-pa-et-allerede-saret-hjerte/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s