Lærdom, forandring og nytt bloggår

Jeg har nå blogget i et år.

Har i gjennomsnitt to lesere per dag. I gjennomsnitt ca en kommentar i uka. I gjennomsnitt tre innlegg i uka.

Bloggen har lært meg mye. Åpenhet. Modighet. Ærlighet. Jeg har fått både ros og harde ord, mailer og meldinger, klemmer og langfingre.

Åpenhet. Jeg har sett at det ikke skader å være litt utleverende. Jeg har fortalt ting på bloggen. Innrømmet ting. Følt lettelse ved å være åpen.

Modighet. Jeg har blitt mer vågal. Prøver og feiler som alle andre. Fått nok selvtillit til å stole på meg selv. Blitt tre hakk mer sarkastisk, og det føles godt.

Ærlighet. Jeg kan med hånda på hjertet si at ingenting på bloggen min er løgn. Hvorfor skulle jeg ha interesse av å lyve, når jeg vet at folk som kjenner meg, venner og familie kan lese alt?

Jeg har blitt mer fryktløs, er ikke lenger like redd for hva andre tenker, mener og/eller sier om meg. Selvtillit kalles det kanskje?

Jeg har skrevet mine innerste tanker, og publisert dem med skrekkblandet fryd.

Jeg får ikke like mange kommentarer som jeg kanskje skulle ønske, men jeg har ikke tenkt å endre noe av den grunn.

Jeg har blandet inn skole, som noen kanskje har sett. Litteraturhistorie, for å være mer nøyaktig. Da jeg gjorde det tenkte jeg kanskje ikke helt godt nok over at jeg har ihvertfall én lærer som er inne her en gang iblandt for å se om jeg har oppdatert den delen av bloggen. Jeg ble med ett mer obs på klaging på skole og fag, og bestemte meg for å ikke skrive så mye konkret om skolen.

Jeg bestemte meg for å ta en periodes pause da jeg ble singel. Hjertesorg er vel ikke akkurat oppmuntrende og givende hverken å skrive eller å lese om. Null hjertesorg nå da.

Ironisk nok var det hjertesorg som fikk meg til å opprette en privat blogg som ingen visste om. For ett år siden. Gud, tiden går fort. Jeg er så annerledes, har utviklet meg, gjort noe med livet mitt, fått et annet syn på så mye i livet. Og bloggen har forandret seg. Fra å være privat på blogg.no til å bli offentlig etter en del slettede innlegg, for så flyttingen hit. Fornøyd med det!

Fra i morgen starter et nytt bloggår. Mine forsett for det nye bloggåret er å utfordre meg selv, på godt og vondt. Skal publisere flere av den typen innlegg jeg så ofte har skrevet og ikke turt å publisere. Skrive på flere tider av døgnet. Opprette minst en kategori ekstra. Publisere flere filosofiske innlegg, flere dikt, og flere bilder. Nå har det seg jo sånn, at siden jeg ikke ser på bloggen som en dagbok hvor jeg skriver alt som skjer hver dag, så er det å ta/finne bilder som passer ikke lett. Gud, det ble en lang setning. Æsj. Må fikse det med mange korte.

(Beklager til min norsklærer for de ukorrekte oppbyggingene og tegnsettingene…)

Og nå ser jeg at dette ble et uhorvelig langt innlegg, og at det ikke lenger har mye sammenheng med innledningen… Noe som betyr at jeg burde stoppe før jeg drar det for langt.

Skoledag i morgen, nytt bloggår, store planer. God natt. Ett år! Ett helt år! Yay, hihi! Sov godt! =D

3 kommentarer om “Lærdom, forandring og nytt bloggår

 1. Gratulerer med ett år!

  Om du trenger tips til hvordan du kan få flere lesere kan jeg hjelpe deg.
  Fortsett å blogge, så fortsetter jeg å lese.

   1. Det viktigste du kan gjøre er å bli kjent med andre bloggere ved å besøke dem og legge igjen kommentarer. Når du har holdt på med det en stund blir folk gjerne interessert i det du skriver og så klikker de seg inn til deg. Du kan også skrive innlegg der du lenker til andre bloggere; da gir du kompliment til bloggeren og du viser interesse. Det er bra å ta initiativ.

    I tillegg kan du lenke til innleggene dine på Facebook, Twitter mm.

    Etter min erfaring er det dette som gir mest sosial kontakt og dermed oppmerksomhet til innleggene/bloggen.

    Hvis du ser på blogginnlegget som et utgangspunkt for samtale så blir folk gjerne ekstra interessert og vender tilbake til deg.

    God helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s