Sove, sa du?

Tredje kvelden på rad, jeg får ikke sove.

Jeg gjør alt jeg kan. Tar valerina, legger meg tidlig, gjør avslapningsøvelser. Ingenting hjelper.

Merker søvnmangelen…. Både på kroppen og på hodet. Nakken er et mareritt. Konsentrasjonen svikter. Hodepine.

Enda jeg står opp tidlig, lar søvnen vente på seg.

Ti. Halv elleve. Jeg gjentar avslapningsøvelsene. Sovner såvidt, men snur på meg og våkner igjen. Halv tolv. Leser et par sider i en bok. Kjenner øynene blir slitne og siger igjen. Legger fra meg boka. Ligger i feil stilling. Vrir meg. Tolv. Æsj, dette funker ikke. Avslapningsøvelser, igjen. Sovner, vrir meg, halv ett. Til granskauen med dette her! Kvart på ett, lys våken. Ett. Har vridd meg som en ål. Står opp, vandrer en tur rundt i leiligheten. På måfå. Jeg SKAL på skolen i morgen. SKAL! Halv to, en tur på do. Kvart på to, jeg gir opp, og prøver heller å skrive meg trett.

Får lyst til å grine. Kanskje jeg prøver for hardt? Kanskje hvis jeg legger meg ned og tenker på alt annet enn å sove? Hah. Liksom. Verdens undergang? Planlegging. Skole? Planlegging, og gjerne: oh shit, den leksa der må gjøres, surresurresurre. Helga? Ja! Æsj, jeg er tett i nesa. Holder jeg på å bli syk? Nei, ikke nå før helga! Vær så snill! Burde være ferdig med snufsing og hosting nå? Host. Panikk!

Søren. Søvnmangel er noe dritt. Katta ligger og snorker i fotenden. En beroligende lyd. Men irritende. Prøver å synkronisere pusten min med hans. MÅ jeg virkelig?? Veggklokka tramper. HOLD KJEFT!

Jeg vil sove. Akkurat nå er det det eneste jeg ønsker meg. Søvn. Vær så snill. Jeg trenger ikke dette på toppen av alt annet som foregår. Er sliten nok fra før jo!

Ole lukkeøye, hvorfor har du glemt meg? Hele uka? Kom. Kom nå. Jeg trenger deg og ditt magiske tryllestøv. Er ytterdøra låst? JA, for søren, slutt!

Klokka er blitt to. gjøre et nytt forsøk?

Jeg vet jeg begynner å bli voksen nå, 20år og greier. Men… Mamma, kom å syng for meg, vær så snill?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s