Kamp for uavhengighet!

Klokka er over to på natta. Jeg tenker.

Der ser ut til at det er blitt kutta i stipendet mitt. Jeg kan ikke takle det. Mine foreldre har hittil strukket seg ganske så langt for å hjelpe meg, fordi den summen jeg til nå har fått var ganske lav. Men nå ser det mørkt ut. Jeg frykter å måtte slutte på skolen. Det vil komme til å være ruinerende for min fremtid. Det er nå jeg er frisk nok til å gå på skole. Det er nå jeg har pågangsmotet. Ingen vet hvordan jeg ligger an om et års tid. Om jeg ikke gjør dette nå, så vet jeg ikke når jeg får neste sjanse… Om jeg i det hele tatt får en sjanse.

Det er tungt å tenke på at min fremtid ligger i lånekassens, navs, og mine foreldres hender. Jeg er 20 år nå, burde virkelig komme meg videre mens jeg kan, mens jeg har energien.

Dette livet suger energien ut av meg. Denne situasjonen tar fra meg nattesøvnen, tar fra meg konsentrasjonen.

Om jeg ikke slutter på skolen, må jeg flytte hjem. Og hvilket oppegående menneske i en alder av 20 ønsker å bo hos foreldre? Ikke jeg ihvertfall. Det skjer ikke et sekund at jeg ønsker å være så avhengig av hjelp.

Jeg vil ut i livet, ut i verden, være uavhengig, er det for mye forlangt? Er det virkelig det?

Jeg spør meg, er dette en slags straff? Har jeg gjort noe galt? Og om så er, hva galt kan jeg ha gjort i mitt korte liv for å fortjene dette???

Håper at jeg etter å ha først gått en kilometer for å prøve å bli trøtt, noe som for øvrig ikke hjalp, og etter å ha skrevet noen frustrerte ord her, kanskje kan få sove. Håper det. I morgen skal Lånekassen ringes, rådgivere snakkes med, og Nanne skal forsøke å komme seg gjennom dagen uten sammenbrudd. Ikke søren at jeg skal gi meg uten kamp.!

En kommentar om “Kamp for uavhengighet!

  1. Kenneth

    Hoff ja Stine, æ kjenne mæ igjen alt for godt i det du skriv om. d e frustrerende, forferdelig unødvendig og urettferdig at folk som slit med helsa ska vårrå dem som e nødt te å stå på mest og kangel mest for å få d dem har krav på….. men sånn e d desverre…….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s