Lost

Jeg liker ikke å snakke så mye om meg og mine følelser. Men jeg liker å skrive. Men for å skrive, må jeg kunne sette ord på følelsene.

Jeg har funnet ut mye om meg selv i det siste. Først mistet jeg meg selv totalt, er fortsatt ganske lost egentlig, men jeg har ihvertfall funnet ut hva slags type menneske jeg ikke er.

Jeg er ikke typen til å bruke noen andre til min egen fordel. Jeg har ikke evnen.
Jeg er ikke typen til å være obsternasig.
Jeg er ikke typen til å være rebell.
Jeg er ikke typen til å leve i faste stramme rammer.
Jeg er ikke typen til å takle kriser.
Jeg er ikke typen til å være egoistisk.
Jeg er ikke typen til å leke med andre eller andres følelser.

Jeg kunne ramset opp i evigheter. Disse tingene over her er ting jeg gjerne skulle gjort av og til. Jeg har ikke lyst til å være en dust som bruker andre og ikke respekterer noen, men av og til skulle jeg ønske jeg kunne. Jeg føler meg som et svakt menneske. Et menneske som ikke greier å si ifra når noen går mot meg. Et menneske som ikke greier å si ifra når jeg føler meg urettferdig behandlet. Jeg kan gjerne si ifra på andres vegne, men ikke for meg selv. Jeg vet ikke hvorfor, men noe i mitt hode stopper alltid  opp.

Jeg er for snill. Jeg gjør for mye bra for andre, og glemmer å være god mot meg selv.

Mange sier jeg er så sterk, at jeg har en stor personlighet, at jeg er et godt menneske. Så masse store ord. Jeg er ikke så stor. Jeg kler ikke store ord.

Eller kanskje jeg skal ta disse store ordene til meg? Kanskje det er nettopp det jeg trenger? Slutte å gjøre meg selv så lita og ubetydelig? Men hvordan? Fortell meg hvordan jeg, som så lenge har vært som jeg er, skal kunne endre meg? Kan jeg virkelig endre meg?

3 kommentarer om “Lost

  1. pappa

    For at du skal fortsette å være sterk, må du ta vare på dæ sjøl å se ditt egenverd.
    Forelesern på kurset i dag: «Vi prøver å få de som er annerledes til å tenke som oss. Det er på tide at vi innser at problemet ligger hos oss, at vi må lære oss å forstå dem».
    Næ, du skal IKKE forandre dæ !!
    Gla i dæ.

  2. Jeg tror vi vokser og hele tiden er i forandring, men ikke alltid slik at det merkes og gjelder de store tingene. Noen ganger består forandringen bare i at gode egenskaper blir forsterket. Så ettersom tiden går kan det være at noen av de evnene du ønsker deg nå vokser fram, eller kanskje oppdager du at du ikke trenger dem. Kanskje du har egenskaper som er bedre enn dem du nevner?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s