Ord

Jeg er ikke så flink med ord. Det er greit med det jeg skriver, for det er gjennomtenkt. Det jeg skriver kan jeg planlegge, strukturere, rette på og endre på før andre leser det.

Men det er noe annet med det muntlige. Jeg er så redd for å si noe galt. Jeg liker ikke å måtte ro meg i land etter å ha sagt noe som ikke ble riktig.

Og det gjelder spesielt når det kommer til følelser, mine følelser. Det er ikke noe problem å si at jeg er lykkelig som jeg er nå. Jeg har heller ikke noe problem med å si at jeg er sint, lei meg eller liknende. Men dypere følelser. Som at jeg liker en person. Ordene stokker seg, jeg får ikke sagt det. Jeg kan fortelle venner om det, men når jeg er ovenfor den eventuelle personen, så sier jeg så altfor lett ting som egentlig ikke betyr noe.

Jeg greier ikke å si «jeg er betatt av deg» eller «jeg er forelsket i deg», selv om jeg føler det og vil si det. Det er for nært. Jeg er redd for å si det høyt, er redd for at det skal bli for virkelig. Jeg er flinkere til å hinte, slik at den personen det gjelder skjønner at jeg føler disse tingene, men det er ikke alltid like lett.

Og hvis andre innrømmer sine følelser ovenfor meg blir jeg på en måte redd. Jeg blir selvfølgelig glad, det blir jeg. Men jeg blir redd for å ikke svare det rette. Når jeg føler det samme spøker jeg det lett bort for å slippe å svare. Det er ikke det at jeg ikke vil svare, det er snarere det at jeg ikke vet hva jeg skal svare. Jeg finner ikke ordene. Og når jeg finner ordene, så tør jeg ikke si dem høyt.

Jeg liker eventyrtilstanden ved forelskelsen og vil ikke ødelegge den med feile ord. Det viktigste for meg er at jeg føler, og at den andre vet at jeg føler det jeg føler…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s