lek

Kjære alle sammen. Hva skjer med samfunnet?

Jeg har vært ute en tur. Vandret litt gatelangs. Jeg gikk forbi en lekeplass. Jeg så et litt merkelig fenomen, som jeg kjenner veldig godt igjen fra da jeg var lita. Når de yngre kommer til lekeplassen eller ballbingen eller hva det nå enn er, så går ungdommene.

Jeg husker at jeg alltid hadde lyst til å leke med de eldre, «ungdommene», men de var altså sååå voksne at de ikke kunne tillate seg å leke med oss «småungene». De yngre ser opp til de eldre, det vet alle. Og det at de eldre forlater er sårende.

Jeg så en gutt på kanskje ti år som kom løpende til ballbingen fordi han hadde sett de «store gutta» leke. Og i det han kommer inn i bingen, så hører jeg en av gutta si noe sånt som «åååh, herregud… kom igjen, vi går hjem til meg og spiller x-box isteden». Lille tiåringen står igjen, midt på banen, helt alene, uten ball og venner. Surleppa kom litt frem og han vendte snuten hjem.

Så ser man på tv, innslag fra andre land og samfunn. Gutter i alle aldre som samles på en sandplett etter skolen, sparker ball som noen helter. Leker sammen uansett aldersforskjell. hvorfor funker ikke det her?

6 kommentarer om “lek

  1. Susanne

    T R A G I S K sei nu bare æ…. Men va nu enda godt at d va nån som va ute å leka i finvære da :p

  2. ikke godt å si. Det er ganske dumt at det er slik. Husker jo selv fra jeg var yngre at hvis noen eldre jenter snakket med meg, så ble jeg glad.

  3. Det å bli «akseptert» av en eldre person enn en selv gjør godt for et barn. Og lek trenger ikke være så alvorlig at man ikke kan involvere alle. Det var trist å se…

  4. Kenneth

    Typisk norsk det der. Det har noe med hele det onrske samfunnet i dag og gjøre, hvis du tillater deg å lke/være barnslig, da ler folk av deg og syns du er teit. HELT FORFERDELIG at d er slik!

  5. Det gjelder også samfunnslag… Jeg har en på FB med lav status. Han legger iblandt ut gode ting, men det er ingen som «liker». Jeg tar til og med meg selv i å la være å «like», fordi det er han som legger ut….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s