et mareritt til tankevekker…

Jeg opplevde mitt største mareritt i dag.

Jeg har en liten pus som er vant til å være inne i trygge omgivelser. Hvis ytterdøren blir åpnet, så gjemmer han seg.

Min far kom med ny seng til meg, og selvfølgelig ble døren stående åpen da vi bar den inn fra bilen. Døren fra hoveddelen i leiligheten ut til fellesarealet ble også stående åpen. Jeg visste jo at Shay kom til å gjemme seg, så det bekymret meg ikke.  Men da vi hadde satt sengen på soverommet, og jeg skulle lokke ham frem igjen, så fant jeg ham ikke. Vi flyttet på sofaene, vi puset og lokket og lette overalt. Så kom panikken. Tanken på at pusen min, det lille hjertebarnet mitt, skulle være borte, kanskje ute, vettskremt og alene lokket tårene frem. Jeg løp fra rom til rom, puset og lokket med tårer i øynene. Jeg var ute og lette, jeg sjekka overalt. min far måtte tterhvert dra, og jeg sto igjen, fortvilet, og visste ikke hvor pusen min kunne ha tatt veien.

Hva gjør man da? Jeg endte hvertfall opp med å gå hvileløst rundt og lytte etter lyder. Det tok heldigvis ikke lange tiden før jeg hørte et lite klynk. Fant til slutt lille Shay, under dusjen, et sted han egentlig er blitt for stor til å gjemme seg, så han kom seg ikke ut. Men med litt hjelp kom han ut, og jeg var så lettet at jeg måtte gråte litt igjen.

Men det hele ga meg en liten tankevekker, hvis det hadde vist seg at han hadde kommet seg ut, og blitt borte, så hadde livet mitt falt litt sammen. Han er blitt så fast inventar i livet mitt, det at han går mellom beina mine, den hengivenheten han viser. For eksempel nå, som han ligger og sover med hodet på hånda mi og gjør det vanskelig å skrive. Jeg elsker ham for det. Jeg er nok ikke skapt for å leve alene, og han er akkurat det jeg trenger for å ikke gå på veggene av ensomhet. =P

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s