Fantasi, for en fantastisk og farlig ting!

…. Og ikke minst et fantastisk ord. Fantasi. Hva skulle vi gjort uten fantasi? uten evner til å fantasere? Hva hadde livene våre vært, hvis fantasi ikke fantes?

Jeg holder på med en tv-serie. Six feet under. Tankevekkende serie. Må sees. Den fikk meg til å tenke på nettopp dette, dette med fantasi.

Jeg kan være ganske filosofisk av meg til tider. Liker filosofi. Liker å filosofere, tenke, se flere sider av samme sak.

Av og til trenger vi avstand fra verdenen vi lever i, og livene våre. Da er fantasi en god ting. Jeg skriver. Duller meg inn i fantasiverdenen og skriver noveller. De er ikke lange, men akkurat lange nok til at jeg får spilt ut fantasier i dem. Jeg leser også bøker eller ser serier/filmer. Det får meg bort fra denne verdenen, det får meg til å glemme at jeg har en diagnose, det får meg til å glemme at det er så mye som skulle vært gjort.

Jeg rømmer kanskje? Ja, jeg gjør nok det. men det er godt å rømme, uten å egentlig rømme. Jeg utsetter virkeligheten? Jupp. det tror jeg nok at jeg gjør. Jeg liker ikke virkeligheten, jeg skal innrømme det. Men jeg er nødt til det. Noen ganger. Ikke alltid, noen ganger gjør jeg det for å slippe å gjøre andre ting. Men noen ganger er jeg nødt. Jeg trenger disse tingene for å få hjernen min til å slappe av, slippe alt annet, og bare konsentrere seg om det som skjer i boka eller på skjermen foran meg. Da forsvinner verden utenfor, og jeg er avslappet.

Deilig er det, men det er skummelt å komme tilbake til virkeligheten og se at problemene fortsatt er der. Da må man handle, man må gjøre noe, og det fort. Nettopp fordi man har stukket av fra det og utsatt det, og da er det kortere tid til fristen går ut.

kunne filosofert og skrevet på dette i evigheter, men det vil bare bli kjedelig for dere =P

Men konklusjonen er, som overskriften sier; Fantasi er en fantastisk, Men farlig ting =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s