Go’pus og ME-forskning

Ingen e så go’ som du da,
Ingen e så go’ som du.

Akkurat kommet hjem fra kurs, og pusekatten min planta seg på fanget mitt med en gang jeg kom hjem. Det er godt å ha en pus å kose med når man er sliten. du trenger ikke snakke med ham, og han kommenterer ikke det sure trynet ditt!

har hatt en produktiv dag, føler jeg hvertfall. Har fått gjort utrolig mye på tross av utmattelsen, men jeg er fortsatt glad, så lenge jeg har gode ting å se frem til.

nevnte innsovningspiller i forrige uke, og det funker ikke så bra som jeg hadde håpet. sovner fortsatt sent, og sover ikke spesielt godt heller. Eller, for alt jeg vet sover jeg sikkert som en stein, men blir aldri uthvilt. Det er så utrolig typisk ME. følelsen av å være uthvilt uteblir uansett hvor mye eller godt jeg sover, og det blir en ond sirkel hvor man bare blir mer og mer sliten.

Nå for tiden er det mye om ME i media, og det forskes på det i Bergen. Jeg skal innrømme at jeg ikke greier å følge helt med, men litt oppfatter jeg. Noe trøster litt, selv om det ikke er hundre prosent sikkert at det stemmer, som foreksempel dette avsnittet fra TV2’s nettsider.

«Som følge av funnene i forskingsprosjektet ved Haukeland universitetssykehus tror kreftlegene Mella og Fluge at ME er en autoimmun sykdom.

Dette er en gruppe sykdommer hvor immunforsvaret til en organisme antas å oppfatte komponenter i egen organisme som fremmede. Dette forårsaker en immunreaksjon og kort sagt fører dette til at kroppen angriper seg selv.
Autoimmune sykdommer antas å oppstå som en følge av at kroppen starter å produsere antistoff mot bestemte deler av kroppens eget vev.
Årsaken er imidlertid ukjent.

Eksempler på slike sykdommer er: multippel sklerose (MS), systemisk lupus erytematosus (SLE) og revmatoid artritt (RA).»
Dere skulle bare visst hvor deilig det er å lese dette, etter at ME-pasienter i så mange år har blitt beskyldt for å være late eller psykisk syke! Vi er nemlig ikke psykisk syke. Ja, mange er kanskje deprimerte, men det er som følge av ME! I utgangspunktet er vi sterke, friske og livsglade mennesker som får livet totalt forandret, som følge av et virus.!
Det gjør livet mitt lettere, bare det å vite at det faktisk kan finnes en kur, selv om jeg er skeptisk til medisiner. Men hvis det skulle finnes, og at dette faktisk ER en sykdom i Immunsystemet, og jeg ikke greier å leve med sykdommen, så sier jeg ikke neitakk til å få livet skikkelig igang og leve som et friskt normalt menneske.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s