Medisiner og ensomhet

Det er snakk om medisiner og medisinsk behandling for ME-pasienter. Jeg greier ikke henge med. Men en ting vet jeg sikkert. Og det er det at jeg egentlig ikke vil gå på medisiner som bare kamuflerer sykdommen, duller den inn og bare får den på avstand. Jeg vil lære meg å takle den, lære meg hvordan jeg kan leve med diagnosen på best mulig måte. jeg vil ikke la livet mitt styres av medisiner som jeg blir avhengig av, som gjør det verre om jeg skulle glemme dem en dag. Da vil jeg mye heller være avhengig av terapeutisk hjelp for resten av livet…

Akkurat nå er ikke humøret mitt på topp. jeg har vært alene hele dagen, og har selvfølgelig greid å surre meg ned i et hull fordi jeg ikke har hatt noe å gjøre. Hva kan man gjøre for å unngå det? Være sosial? Spille mer skuespill for andre? nei… hjelp meg, jeg kommer ikke på noe som kan hjelpe!

Jeg ønsker å tilbringe tid med andre mennesker, være sosial, leve livet, men jeg makter ikke spille skuespill lenger. men jeg vil samtidig ikke la andre se at jeg sliter. stolthet, kanskje?

Jeg har mange rundt meg som støtter meg og ønsker å hjelpe meg, men jeg føler meg ensom likevel. Ensomhet er som en blodigle som setter seg fast og ikke gir seg før du resignerer, og er nesten helt umulig å fjerne uten de rette redskapene. skjønner dere hva jeg mener?

Men det er jeg selv som gjør meg ensom, nettopp fordi jeg ikke vil la andre se mitt indre, jeg tror egentlig jeg stenger folk ute. Jeg ønsker det ikke, men gjør det likevel. kan ikke noe for det. Jo, jeg kan sikkert gjøre noe med det, men jeg er redd for at folk skal se på meg som en byrde om jeg åpner meg. Hvorfor føler jeg det slik? Hvorfor skal det være så vanskelig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s